Socialisatie testen:

Dit weekend was het zover, de deelnemers waren er allemaal klaar voor. Onder streng toezicht van de aanwezige keurmeesters ondergingen alle kandidaten de testen.

De voormiddag kon alvast niet meer stuk, iedereen die deelnam is geslaagd voor deze test, wat erop wijst dat de begeleiders samen met hun deelnemende hondjes toch weer extra hun best hebben gedaan om hun hondje sociaal op te voeden.

Gelukkig konden we ook rekenen op enkele vrijwilligers om rondjes te lopen, waarvoor onze dank.

Brevetten:

De proeven gingen van start in een stralende zon, de kandidaten stelden zich op voor de blijf oefening en dan lijkt het alsof de blijf niet helemaal hetzelfde is voor alle hondjes, is er teveel zon, misschien wat afleiding, een open poort is een uitgelezen kans. De volgende proeven verlopen vrij goed, tot we uiteindelijk bij de leukste oefening zijn terecht gekomen, het apportje of toch niet. Ook hier is er een foutje ingeslopen, er is er eentje die helemaal geen zin heeft om in dit warme weer zijn speeltje naar het baasje te brengen. Alle deelnemers waren uiterst sportief, maar helaas behaalden 2 hondjes het brevet niet.

Veteranen:

Dit is altijd een speciaal deel van de dag, hondjes en baasjes doen hun uiterste best om het verloop van de oefening terug voor ogen te halen. We merken op dat dat beiden, baasjes en viervoeters, de oefening met glans uitvoeren. Het tempo ligt soms wat lager en de afwerking is niet altijd even perfect maar toch een uitstekende prestatie.

Afsluiter:

De dag wordt afgesloten met het aankondigen van de behaalde resultaten, voor alle hondjes is er kleine (lekkere) beloning. Nog wat bijpraten en de dag is alweer voorbij.

Vanwege het bestuur nogmaals dank aan de keurmeesters, de sportieve deelnemers en de ondersteunende diensten.

Tot een volgende ontmoeting.